21/03/2011

What to do with it? / Kam s tím?

 And I am packing. Moving out is a night-mare.


A už se balím. Stěhování je noční můra!
(Česky níže)


Have you ever moved out to another flat? I suppose you have.
It is terrible. Few of my friends told me independently that it is "better to burn out than to move out." Quite a drastic statement, but I have to admit that there is something about it.


Last weekend I again sorted my things and the result is: another bag of papers in the sorted waste and another bag of cleaned clothes for Charity. 
With Pavli we call it "a doing Feng shuej". :-))

But still, there are approximately 5 banana boxes of books, 2 boxes of clothes, 2 boxes of kitchenware and 1 box of no name rubbish in my tiny little room. How the hell did that happen?!


Unfortunately I can bring only 20kg of things to Finland  (AirBerlin limit), which is just a theoritical limit as I am not able to carry it anyway :-P ). How am I going to move to Helsinki? I will become Diogenes I suppose - getting there in the barrel on the sea, and staying in it. :-) 

My parents promised to come to Prague in May by car and bring my things to their house. But as the time is closer and closer I can less and less imagine that their car is able to carry all of it... or that they would be able to drive it to Bílovec (350km).
What an action!

ČESKY:


Už jste se někdy stěhovali? Předpokládám, že ano. 
Je to hrůza. Několik přátel mi nezávisle na sobě řeklo, že "lepší je vyhořet, než se stěhovat." Dost drastické prohlášení, ale něco na tom asi bude.
O víkendu jsem asi už po šesté za poslední 3 měsíce třídila šatník a své věci: výsledkem byla další taška papírů v popelnici na tříděný odpad, taška vypraného oblečení ve sběrném boxu u Jílovské.
S Pavlou vždycky říkáme, že jsme dělaly "Feng shuej". :-)


A stejně mám v tom malém pokojíčku přinejmenšním ještě pět banánových krabic knih, dvě krabice oblečení, dvě krabice kuchyňského nádobí a minimálně jednu krabici zbytečností, které nelze souhrnně pojmenovat... Jak se to jenom stalo?! S sebou do Finska si můžu vzít pouhých 20 kg (limit Airberlin), které navíc ani neunesu, takže možnost je to spíše teoretická.

Vůbec nevím, jak se do těch Helsinek vlastně přestěhuju. Stane se ze mě Diogenes - asi připlavu na sudu a ten bude mým jediným majetkem. :-P

Rodiče mi sice velkoryse slíbili, že přijedou v květnu na víkend do Prahy autem a věci mi odvezou. Čím víc se to ale blíží, tím hůř si dokážu představit, že se všechny ty věci do auta vejdou a i kdyby ano, tak že to auto pak dojede až do Bílovce. 

To bude akce!

No comments: